BCE-GEM

Őszi Szakmai Programok Áttekintése

Ebben a félévben 5 szakmai alkalmat rendeztünk a GEM-ben, melyeken összesen több, mint 200 diák vett részt! Az idén indult GEM Karrier Klub előadássorozatunk keretében változatos és érdekfeszítő szakmai alkalmakon vehettünk részt, melyek végén jutott idő kérdésekre, személyes hangvételű beszélgetésekre. Lássuk is, mik voltak ezek!

Szeptemberben Somogyi Róbert PhD egyetemi tanár, az MTA kutatója, a GPME volt diákja előadását élvezhettük végig, aki egy „Megtévesztő árazási gyakorlatok az online platformokon” című, rendkívül izgalmas előadást tartott.

Októberben Neszveda Gábor PhD, egyetemi tanár, az MNB kutatója, a GEM alapítója előadásán vehettünk részt, aki a nemzetközi top PhD programokról mesélt nekünk.

A projekthéten egy kicsit személyesebb szakmai alkalmat rendeztünk: 5 GEM-es, Korompai Zsolt, Kovács Boglárka, Siket Olivér, Stark Patrícia és Trendafilova Maria tartott nekünk élménybeszámolót az Erasmus-félévükről, valamint hasznos tanácsokkal láttak el minket.

Novemberben két előadásunk is volt. Az elsőt Decsi Péter, a PwC Magyarország aktuárius munkatársa tartotta, aki a munkájáról és a cég által kínált karrierlehetőségekről mesélt nekünk.

A félév utolsó előadásán az MNB pénzügyi stabilitásért és monetáris politikáért feleős alelnöke, Virág Barnabás adott elő a koronavírus magyar gazdaság versenyképességére gyakorlot hatásairól. Ezen a felettébb izgalmas és aktuális szakmai alkalmon közel 70-en vettünk részt.

 

A következő félévben is várunk minden kedves érdeklődőt az izgalmasabbnál izgalmasabb előadásainkon! Lesz karrierest, TDK-est, hallhatunk többek között a tanácsadói szakmáról, a hedge fundokról, a matematika hasznosíthatóságáról és a monetáris politikáról is!