VII. GEM Matematikaverseny

A GEM (Gazdaságelemzők és -matematikusok diákszervezete) idén immáron hetedik alkalommal rendezi meg hagyományos matematikaversenyét.

A verseny részletei:

Időpont: 2018. november 14. 17:20 – 20:40

Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem C épület (C.IX előadó és C.206-os terem)

Facebook esemény itt

Regisztráció: az oldal alján

A feladatsorokat a BCE Matematika Tanszék oktatóival szoros együttműködésben állítjuk össze. A verseny több tantárgy anyagát fedi le, így a hallgatók komplex tudását méri fel az egyetemen tanult matematika ismeretekről.

A feladatok megoldására rendelkezésre álló idő 3 óra. A versenyen nem programozható számológép használható.

Évfolyamok alapján a három alábbi kategóriában hirdetünk helyezetteket:

  1. kategória: első évfolyam
  2. kategória: második évfolyam
  3. kategória: harmadik évfolyam, negyedik évfolyam (csökkentett időkerettel), ötödik évfolyam (még jobban csökkentett időkerettel)

Mindenki csak a saját évfolyam-kategóriáján belül versenyez. A versenyen a hallgatók kézhez kapják az összes feladatot, és mivel a nehezebb feladatok magasabb súlyt kapnak a pontozás során (a pontos pontozásról e-mailben küldünk tájékoztatást), mindenki motiválva lesz arra, hogy ne csak a saját évfolyamának kitűzött példákkal foglalkozzon, hanem próbálkozzon a nehezebb feladatok megoldásával is.

A feladatsor első részében található egy gondolkodtató feladatsor, amelynek megoldása során a hallgatóknak jobban kell majd támaszkodniuk a gimnáziumban elsajátított matematika tudásukra, matematikai gondolkodásmódjukra, logikájukra.

A feladatsor részei:

  1. rész: Gondolkodtató feladatsor, Analízis, Algebra (főleg elsőéveseknek)
  2. rész: Valószínűségszámítás (főleg másodéveseknek)
  3. rész: Differenciálegyenletek, Mértékelmélet (főleg harmadéveseknek és felette)

Évfolyam-kategóriánként az első három helyezett értékes nyereményben részesül. Továbbá a helyezettek természetesen plusz pontokat kapnak egyetemi pályázatok, illetve ösztöndíjak esetén, amelyhez az igazolást a diákszervezet állítja ki.

Fő támogatónk: Morgan Stanley

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük