II. GEM Közgáz Verseny

A GEM idén a már rég elfeledett Közgáz Verseny hagyományait is újraéleszti, amelyen rengeteg érdekes közgazdaságtannal kapcsolatos fejtörővel találkozhattok.

A Verseny részletei:

Időpont: 2017. május 2. 17:30-20:30

Helyszín: BCE Sóház I-II. Előadó

Regisztráció: az oldal alján

 

A feladatsorokat a Matematikai Közgazdaságtan és Gazdaságelemzés Tanszék oktatóival szoros együttműködésben állítjuk össze. A verseny több tantárgy anyagát fedi le, így a hallgatók komplex tudását méri fel az egyetemen tanult közgazdaságtan ismeretekről.

A feladatok megoldására rendelkezésre álló idő 3 óra. A versenyen nem programozható számológép használható.

Két kategóriában hirdetünk helyezetteket: az első éveseknek külön és a többi évfolyamnak együtt egy csoportban. Ennek oka, hogy az első két évfolyam tárgyai már felölelik a feladatok megoldásához szükséges ismereteket, tehát csak minimális előnyt jelenthet felsőbb éves hallgatónak lenni.

A tárgyak, amelyek feladatait egyenlő súllyal értékelünk a pontszámítás során:
– Mikroökonómia I., II.
– Piacszerkezetek
– Makroökonómia
– Nemzetközi gazdaságtan

Kategóriánként az első három helyezett értékes nyereményben részesül, valamint a Matematikai Közgazdaságtan és Gazdaságelemzés Tanszék hiánypótló könyvcsomagának lesz a birtokosa. Továbbá a helyezettek tudását a Morgan Stanley szívesen kipróbálná ún. “mock” AC keretében. Továbbá a helyezettek természetesen plusz pontokat kapnak egyetemi pályázatok, illetve ösztöndíjak esetén.

Fő Támogatónk: Morgan Stanley, Matematikai Közgazdaságtan és Gazdaságelemzés Tanszék

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.