GEM

IV. GEM Pénzügy Verseny

Egy év kihagyás után a GEM idén újra megszervezi hagyományos Pénzügy Versenyét!

A Verseny részletei:

Időpont: 2015. december 9. 17:30-20:30

Helyszín: BCE E épület II. Előadó

Regisztráció: az oldal alján

A feladatsorokat a Pénzügy, illetve a Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék oktatóival szoros együttműködésben állítjuk össze. A versenyt másodévtől hirdetjük meg, amely több tantárgy anyagát fedi le, így a hallgatók komplex tudását méri fel az Egyetemen tanult pénzügyi ismeretekről.

A feladatok megoldására rendelkezésre álló idő 3 óra. A versenyen nem programozható számológép és egy kézzel írott A4-es lap méretű képletgyűjtemény használható.

Évfolyamonként hirdetünk helyezetteket, így mindenki csak a saját évfolyamával versenyez. A hallgatók készhez kapják az összes feladatot, és mivel a nehezebb feladatok magasabb súlyt kapnak a pontozás során, mindenki motiválva lesz arra, hogy ne csak a saját évfolyamának kitűzött példákkal foglalkozzon, próbálkozzon a nehezebb feladatok megoldásával is.

A tárgyak súlyai a pontszámítás során:

1 – Ismerkedés az árfolyamokkal

2 – Pénzügytan, Vállalati pénzügyek

3 – Pénzügyi számítások , Pénzügyi modellezés

4 – Befektetések, Pénzügyi kockázatok kezelése

5 – Kvantitatív Pénzügyek

Évfolyamonként az első három helyezett értékes nyereményben részesül, valamint a harmadik, negyedik és ötödik évfolyam helyezettjeinek tudását a Morgan Stanley szívesen kipróbálná “mock” AC keretében.  Továbbá Vállalati pénzügyek (IMP/SKM), Kvantitatív pénzügyek és Befektetések tárgyból 1 vagy 2 plusz pont szerezhető az elért eredmény függvényében, Pénzügyi kockázatok kezelése tárgyból pedig a helyezettek plusz 5 pontban részesülhetnek.

Fő Támogatónk: Morgan Stanley

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..