II. GEM Matematika verseny 2012

A verseny részletei:

Időpont: 2012. november 15. 18:00-21:00

Helyszín: Főépület I. előadó

Résztvevők:

A versenyen mindenki indulhat, aki felsőoktatási intézményben tanul. Elsődlegesen azonban a Gazdaságelemző (Bsc), Biztosítási és Pénzügyi Matematika (Msc) és Gazdaságmatematika (Msc) szakok hallgatóinak szól, mivel ezeken a szakokon a matematikai tantárgyak oktatása magasabb szinten zajlik, mint az egyetem többi szakán.

Verseny jellege:

A feladatsorokat a BCE Matematika Tanszék, illetve az ELTE Matematika Intézet oktatóival szoros együttműködésben állítjuk össze.

A verseny több tantárgy anyagát fedi majd le, így a hallgatók komplex tudását méri fel az egyetemen tanult matematika ismeretekről. A feladatok megoldására rendelkezésre álló idő 3 óra.

A tantárgyak listája:

1. évfolyam: Analízis, Algebra
2. évfolyam: Valószínűségszámítás Bsc
3. évfolyam: Differenciálegyenletek
4. évfolyam: Valószínűségszámítás Msc, Funkcionálanalízis
5. évfolyam: Sztochasztika

Évfolyamonként hirdetünk helyezetteket, így mindenki csak a saját évfolyamával versenyez. A hallgatók látni fogják az összes feladatot, és mivel a nehezebb feladatok magasabb súlyokat kapnak, így mindenki motiválva lesz arra, hogy ne csak a saját évfolyamának kitűzött példákkal foglalkozzon, hanem próbálkozzon a nehezebb feladatok megoldásával is.

Díjak:

Évfolyamonként az első 3 helyezett 30000-20000-10000Ft nyereményben, illetve a felső évfolyam nyertesei tárgynyereményben részesülnek. Emellett az első, másod és negyed évfolyam első 10 helyezettje, ha tanulja az Analízis, Algebra, Valószínűségszámítás Bsc, Differenciálegyenletek tárgyat 3 pluszpontot szerez, ami beszámítható az év végi értékelésbe, a Kvantitatív pénzügyek tárgyból pedig 15-10-5 pluszpontban részesül az első három helyezett.

Egyéb tudnivalók:

Regisztráció a GEM honlapján: http://bce-gem.hu/2012/10/21/matematika-verseny-2012/

A versenyen nem programozható számológép használható.

A tárgyak súlyai a pontszámítás során:

1 – Analízis, Algebra
3 – Valószínűségszámítás Bsc
4 – Differenciálegyenletek
5 – Valószínűségszámítás Msc, Funkcionálanalízis
7 – Sztochasztika

Regisztrálj itt!

2 hozzászólás a(z) “II. GEM Matematika verseny 2012” bejegyzéshez

  1. Hajek Nándor

    Tisztelt Szervezők!

    Jelentkeztem a versenyre és részt is kívánok venni, ugyanakkor azóta kiderült, lesz egy fontos előadás is ami belelóg a kezdésbe. Késve is el lehet kezdeni a versenyt?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.